ინფორმაცია პარტნიორი უნივერსიტეტის სტუდენტებისთვის, რომელთაც შზსუ-ში სურთ სწავლის გაგრძელება:

სტუდენტებს პარტნიორი უნივერსიტეტებიდან საშუალება ეძლევათ შზსუ-ში ისწავლონ 1 სემსეტრის განმავლობაში Erasmus+, Mevlana ან ურთიერთთანამშრომლობის მემორანდუმის ფარგლებში.

სააპლიკაციო დოკუმენტები:

• სააპლიკაციო ფორმა
  • სასწავლო კურსების ჩამონათვალი
  • პასპორტის ასლი
  • ფოტოსურათი

სარეგისტრაციო ვადები:

გაზაფხულის სემესტრი: 30 მაისი

შემოდგომის სემესტრი: 30 ნოემბერი

იხილე დამატებითი ინფორმაცია:

გაცვლითი პროგრამის სტუდენტების სახელმძღვანელო

აკადემიური კალენდარი

სასწავლო კურსები 2015/2016 სასწავლო წლისათვის

კრისტინა ლაზარიდი

klazaridi@ibsu.edu.ge

ტელ: +995 322 59 50 05 (186)

Ciao a tutti!

My name is Sthefany and I am an Italian exchange student here at IBSU.

From the very beginning of my life, being in a multicultural environment has always been my thing. As a matter of fact I was born in Venezuela from an Italo-Spanish family. I was raised with the passion for travelling and I would never imagine how this could match so good with my studies.

I have awarded my bachelor degree in Economics and Management in Uninsubria University in Varese. During this period I had the luck to win an Erasmus scholarship for the Universidad Autónoma de Madrid, in Spain. There I was finally able to take off boundaries and to challenge my limits, thus I am firmly convinced that these 9 months spent there had a major importance for my personal achievements in the future.

In September I have decided to go on with my studies enrolling in International Business and Entrepreneurship Master Course in Varese. While I was selected to participate to an International Project involving universities of Liverpool, Kazakhstan and Ukraine, I was given the chance to spend five months in Tbilisi studying at IBSU, at the Business Management Faculty.

Without hesitating I decided to grab the opportunity with both hands and one month later I was arriving in Tbilisi. I am the first student from my university in implementing this program and I feel proud about it. In fact I really believe that this experience will have a more than positive impact in my future carrier. The first impression was impacting and everything was so different from what I was used to. Overcome the first difficulties, I realized how lucky I was to have this chance. Georgia is an incredible developing country trying to find a balance between modernization and innovation and an ancient culture well rooted in its tradition.

Furthermore, it’s recently openness to Europe is something we can all capitalize on as students and Universities are the most important centre of exchange of different ideas and cultures. I really hope that collaboration between Italian and Georgian universities will go further, but I am sure it will.

ანეტა ბლაჟერი – კრაკოვის ეკონომიკის უნივერსიტეტი, პოლონეთი

"ჩემი სახელია ანეტა. 2014 წლის ზაფხულში გადავწყვიტე გამომეყენებინა პოლონური უნივერსიტეტისგან მოცემული შანსი წამოვსულიყავი საქართველოში. პროგრამა ერთ სემესტრს ითვალისწინებდა, თუმცა საქართველო ისე შემიყვარდა უკან აღარ ვბუნდებოდი. საქართველოში დაახლოებით ერთი წელი გავატარე და ვთვლი, ჩემს ცხოვრებაში საუკეთესო გამოცდილება მივიღე!

შავი ზღვის უნივერსიტეტმა ჩემი საქართველოში ყოფნის დრო დაუვიწყარი გახადა. უნივერსიტეტი მულტიკულტურულია, თუმცა მე პირველი პოლონელი სტუდენტი ვიყავი და თავსაც განსაკუთრებულად ვგძრნობდი. პირადად, არასდროს მინახას ისეთი ინდივიდუალური მიდგომა სტუდენტისადმი როგორიც შავი ზღვის საერთაშორისო უნივერსიტეტშია და ვფიქრობ, რომ შესანიშნავი სწავლების მეთოდია."